Veste bună pentru fermieri

APIA primește Cereri de sprijin pentru schema de ajutor de stat „Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.


Peste 22 de milioane de euro fonduri nerambursabile

Cererile de sprijin se vor depune la Centrele judeţene/locale APIA şi al Centrului Municipiului Bucureşti. Termenul limită este până la dată de 17 mai 2021, inclusiv. Alocarea financiară pentru sesiunea 4/2021 este de 22.318.866 euro, fonduri nerambursabile. Pentru a beneficia acordarea acestui sprijinului financiar solicitantul depune o cerere de sprijin – conform Anexei 1, online pe site-ul APIA. Cererile semnate, scanate și transmise la APIA prin email/alt mijloc de telecomunicații trebuie semnate și în original de către solicitant până la finalizarea etapei de evaluare a cererilor de sprijin (25 de zile lucrătoare de la finalizarea perioadei de depunere a cererilor de sprijin). Sprijinul financiar prin schema de ajutor de stat se acordă anual, ca sumă fixă pe unitatea de suprafaţă (hectar). Intensitatea sprijinului public nerambursabil acordat în baza schemei de ajutor de stat este de 100%. Suprafaţa minimă pentru care se încheie un angajament pentru pachetul 1, este de 100 ha.

APIA primește Cereri de sprijin pentru schema de ajutor si de la proprietarii de terenuri forestiere.

APIA primește Cereri de la proprietarii de terenuri forestiere care dețin suprafețe mai mici sau care nu îndeplinesc condițiile de accesare. Aceștia se pot asocia pentru a aplica în cadrul schemei de ajutor de stat.

Cererile de sprijin pot fi depuse chiar și după data de 17 mai, respectiv până la dată de 11 iunie 2021 inclusiv, cu o reducere de 1%, pentru fiecare zi lucrătoare, a sumelor la care beneficiarul ar fi avut dreptul dacă cererea de plată ar fi fost depusă până în termenul limită până 17 mai 2021 inclusiv. 

Mai multe informații legate de acest proiect găsiți aici

Sursa: Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură

0 comentarii

Lasă un comentariu

Login

Bine ati venit! Conectați-vă la contul dvs.

Amintește-ți de mine Ti-ai pierdut parola?

Parolă pierdută