Piteșteni inventivi! Își usucă rufele în… pomi

În anul 2019, Administrația Domeniul Public Pitești a demarat o acțiune de desființare a bătătoarelor de covoare și a culmilor pentru uscarea rufelor amplasate pe domeniul pubic. Potrivit unei hotărâri de Consiliu Local, acestea erau interzise încă din anul 2017.

Piteștenii, inventivi din fire, au găsit imediat soluții după ce acestea au fost tăiate. Astfel, în unele cartiere din municipiul Pitești, a apărut un nou trend: uscarea rufelor și a covoarelor în pomi. Locatarii din cartierele Exercițiu, Războieni și Trivale, au improvizat noi culmi pentru uscarea rufelor legând sârme între copacii aflați între blocuri sau între cei aflați în fața geamurilor unde locuiesc.

Potrivit HCL 322/2020 este interzisă folosirea arborilor/copacilor, în vederea fixării sârmelor de uscare a rufelor.

Contravențiile pentru încălcarea acestor prevederi sunt curpinse între 200 și 500 lei.

Din păcate, aceași hotărâre de Consiliu Local, împiedică organele competente să ia măsuri. La Art.l2. (2) se precizează că bătătoarele de covoare, precum și culmile pentru uscarea rufelor aparținând domeniului public, vor fi dezafectate de către ADP, exclusiv la solicitatea Asociațiilor de proprietari din vecinătatea acestora.

Contactat de redacția agnews.ro, domnul Bogdan Aristănțoiu, purtător de cuvânt in cadrul Poliției Locale Pitești, a declarat că Poliția Locală Pitești va dispune controale, doar în baza legii, în momentul în care se vor primi sesizări din partea Asociațiilor de Proprietari în vecinătatea cărora există asemenea improvizații.

1 Comment

  • Ion Creață Reply

    2 aprilie 2021 at 5:37

    Atenție consilieri locali!
    Dacă blocul este vândut, lăsați ASOCIAȚIA, să nu fie “cureaua de transmisie”, a voastră. Fiecare proprietar are o bucătărie verde sub balconul SĂU, chiar dacă este la parter și nu îl are. Vă plătește impozitul ca să fie și ei stăpâni, sau nu pricepeți?
    Nu cumva vreți să creați DUBAI, NUMAI PRIN EXTRAVECEURI DE LUX?

Lasă un comentariu

Login

Bine ati venit! Conectați-vă la contul dvs.

Amintește-ți de mine Ti-ai pierdut parola?

Parolă pierdută