Pentru cât timp oferă imunitate vaccinurile anti covid-19

Întrebarea care stă pe buzele tuturor în aceste momente este legată de durata imunității pe care o dau vaccinurile anti Covid-19. Deși cercetătorii dezvoltă noi tehnlogii în lupta cu virusului, acesta suferă constant modificări de asemenea. Modificările apărute fac ca această lupta să se prelungească pe o durata de timp mai mare decât se aștepta inițial.
Din primele teste efectuate de către producătorii vaccinurilor, s-a constatat faptul că acestea oferă imunitate pe termen lung

Se pare că acestea oferă imunitate pe termen lung

Testele inițiale efectuate de producătorii de vaccin au un rezultat îmbucurător. Se pare că acestea oferă imunitate pe termen lung. Din cauza mutațiilor apărute au început cercetările pentru dezvoltarea unei noi variante de vaccin. Tulpină africană (B.1.351), este considerată ca fiind cea mai periculoasă de până acum. Ultimele cercetării au arătat că această tulpină beneficiază de o rezistență mare.

În cazul serului de la Pfizer, imunitatea în fața virusului a celor care s-au vaccinat cu ambele doze durează cel puțin șase luni. Oamenii de știință se așteaptă ca și peste un an imunitatea să rămână la același nivel. Vaccinurile anti Covid-19 ar fi mai apropiate de cele împotriva pojarului decât cele antigripale. Este certificat faptul că vaccinurile împotriva pojarului oferă o protecție de 96% pe tot parcursul vieții.

Tehnologia mRNA este studiată de ani buni 

Deși virusul este relativ nou apărut, tehnologia mRNA, care se regăsește în vaccinurile de la Pfizer și Moderna, este studiată de ani buni de cercetători și folosită deja în vaccinurile împotriva virusului influenza, Ebola și Zika.

Spre deosebire de Pfizer. serul de la Moderna, oferă mai multe speranțe oamenilor de știință. Vaccinul oferă imunitate mult mai puternică și mai previzibilă față de cea dobândită după infectare. La fel ca în cazul serului de la Pfizer, durata acestei imunități este încă nu este cunoscută. Cercetătorii nu pot spune cu exactitate după cât timp va trebui să ne vaccinăm din nou. Această imunitate ar putea persistă mai mulți ani. Totuși, oamenii de știință recomandă să nu ne expunem, să continuăm să purtăm mască și să urmărim datele științifice în acest sens.

Sursa foto: Google

0 comentarii

Lasă un comentariu

Login

Bine ati venit! Conectați-vă la contul dvs.

Amintește-ți de mine Ti-ai pierdut parola?

Parolă pierdută