Apă cu nămol într-o localitate din Argeș

Apa are culoare neagră, și nu poate fi folosită nici măcar pentru uz casnic. Oamenii spun de asemenea, că nici măcar animalele nu pot consuma această apă.  Ei sunt disperați și se tem pentru sănătatea și viețile lor și ale copiilor lor.

Oamenii sunt nevoiți să care apă de la fântană pentru a-și pregăti de mâncare.

La robinet apa este de calitate proastă, câteodată se întâmplă să fie maronie sau chiar verde murdară, este imposibil de băut, nici măcar animalele nu beau apa asta. În fiecare lună se întâmplă asta, probabil se curăță țevile sau ceva. Toți oamenii vor apă bună, plătim apa la preț de Pitești, dar uitați ce curge. Este o bătaie de joc, în alte localități oamenii beau apă de la robinet, dar la noi nu. ”, a relatat un localnic pentru reporterii agnews.ro

Contact de către reporterii agnews.ro, primarul localității Hârtiești, a încercat să lămurească probema cu care se confruntă locuitorii comunei Hârtiești. Responsabili de această situație se pare că sunt cei care se ocupă de administrarea bazinelor de apă. 

Pot spune că am efectuat niște verificări și după cum am bănuit și la prima evaluare, pur și simplu, este pur o eroare umană, o lipsă de responsabilitate și o proastă colaborare a celor care trebuiau să transmită că pompa de la unul dintre puțurile de apă nu mai funcționează. Fiind 2 angajați, să zic, responsabili de această situație, și cum e românul nepăsător.. ieri am fost pus în fața faptului împlinit.” a declarat pentru agnews.ro, primarul localității, Cosmin Ștefan (foto)

Problema a început luni și ulterior după ce toată apă a fost consumată, au început problemele. Oamenii din comună au suferit pierderi foarte mari. Aceste pagube se pare că nu vor fi suportate de nimeni. Bazinul se află la 80% din capacitatea totală.

Din ce am aflat problema a început de luni, când acea pompă nu a mai mers. Bazinul a fost plin, ulterior apă s-a consumat și o singură pompă nu a făcut față. Am intervenit acolo noi persoanal, eu și cu domnul viceprimar, și în două minute am rezolvat problema. În momentul de față bazinul este la 80% din capacitate, și problema s-a remediat. Dar nu știu ce se mai poate repara, oamenii au avut mari probleme, mașini de spălat haine, toate cele, pierderi foarte mari. Asta este adevărul.” , mai spune primarul.

Vina administrației ar fi una morală, de vină fiind societatea care administrează serviciul de furnizare a apei, prin cei doi angajați. Cele două persoane ar fi pasat responsabilitatea de la unul la altul, astfel ajungându-se în situația în care o localitate întreagă sa aibă de suferit. 

Vina administrației este una morală, efectiv vina este a celor care administrează sericiul de furnizare a apei. Este concesionat către SC Servicii Edilitare Mioveni (SEdC). Am avut o discuție și aseară cu domnul director general al SEdC, Tudose Nicolae, nu vreau să aduc niciun fel de acuze. Avem o relație de colaborare foarte bună. Acele două persoane au lăsat de la una la alta și s-a întâmplat ce vedeți. Încă o dată țin să reafirm, avem o relație foarte bună, si am simțit tot sprijinul din partea domnului Tudose.

Sper să fie un episod trecător și să nu ne mai întâlnim cu astfel de evenimente. O să verific personal, la cel mult două zile o să trec pe la cele două pompe și să mă asigur că lucrurile sunt cum trebuie.„, a conchis acesta.

Reporterii agnews.ro au încercat să îl contacteze pe domnul Tudose Nicolae, pe două numere de telefon, la intervale orare diferite, pentru a obtine un punct de vedere, însă fără succes

Sursa Foto: Facebook

0 comentarii

Lasă un comentariu

Login

Bine ati venit! Conectați-vă la contul dvs.

Amintește-ți de mine Ti-ai pierdut parola?

Parolă pierdută