„Drive thru” va fi disponibil si in Romania

Noul concept de vaccinare „drive thru” prinde contur. Premierul Florin Cîtu a anunțat în cadrul unei conferințe de presă maximizarea capacității de vaccinare la 120.000 pe zi. Acest lucru va fi posibil prin înființarea unor centre de vaccinare de tip „drive thru” și prin transformarea mai multor centre AstraZeneca în centre Pfizer .

Principalul vaccin folosit serul Pfizer.


Aș vrea să vă anunț că începem să avem dozele. Vom transforma mai multe centre AstraZeneca în centre Pfizer și vom permite operatorilor economici să organizeze centre de vaccinare, unde vom furniza vaccin în funcție de zonă.

România va achiziționa alte 4,2 milioane de doze de vaccin Pfizer

Am ajuns acum la o capacitate de 115.000 doze pe zi, vom ajunge la o capacitate de 120.000 de doze pe zi. Avem centre de vaccinare, iar românii dacă vor (și trebuie să revenim la viață normală), asta este singură soluție: să ne vaccinăm. Vreau să avem o viață normală, să ne bucurăm de o vara normală.”, a afirmat Florin Cîtu.

„În primul rând, vom da posibilitatea de a avea centre de vaccinare cu Pfizer drive thru”, lumea deja știe ce înseamnă asta. Se va face în perioada următoare, știu că se va începe probabil la București. Sunt sigur că și la Cluj va fi un centru în perioada următoare. Vom crește fluxul zilnic de la 72 la 96, ceea ce înseamnă iarăși – crește viteza de vaccinare. Vom transforma mai multe centre AstraZeneca în centre Pfizer. Astfel vom permite mai multor cetățeni să se vaccineze.”, a conschis Florin Cîtu.

Foto descriptiv

0 comentarii

Lasă un comentariu

Login

Bine ati venit! Conectați-vă la contul dvs.

Amintește-ți de mine Ti-ai pierdut parola?

Parolă pierdută