Cei doi polițiști propunere de arestare preventivă

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, referindu-se la cazul de la Pitești, unde un bărbat și-a pierdut viața în urma intervenției polițiștilor, că orice misiune încheiată tragic este o palmă dată sistemului de ordine și siguranță publică. El a precizat ca cei vinovati vor plati, dar „nu este corect sa punem semnul egal intre tragedia de la Pitesti si restul actiunilor”.

Lucian Bode a afirmat că fiecare răspunde pentru faptele sale.

„Pentru mine, ca ministru al MAI, orice misiune încheiată tragic este o palmă dată sistemului de ordine si siguranță publică, care zdruncină încrederea romanilor în Poliția Romana.

S-a început cu cercetarea faptei, in rem, legat de uciderea din culpa, iar acum vorbim despre o acuzație a procurorilor, lovituri cauzatoare de moarte.

Știți că sunt doi polițiști reținuți cu propunerea de arestare pentru 30 de zile. Cei vinovați vor plăti, iar un lucru să fie foarte clar, fiecare raspunde pentru faptele sale”, a afirmat Bode, luni, intr-o conferință de presă.

Vă amintim ca ieri, doi poliţişti au fost reţinuţi, pentru intervenţia în cazul bărbatului care a decedat în timp ce era evacuat de poliţişti de pe o terasă din municipiul Piteşti, unde avusese loc un incendiu.

Bărbatul a avut o moarte violentă, în urma asfixiei mecanice, după comprimarea gâtului și toracelui, a declarat duminică dimineață medicul șef legist din Argeș, Dan Manu.

Medicul legist a precizat, răspunzând la o întrebare, că bărbatul nu a murit de infarct. De asemenea, a precizat Dan Manu, acesta avea o alcoolemie de peste 2 la mie.

0 comentarii

Lasă un comentariu

Login

Bine ati venit! Conectați-vă la contul dvs.

Amintește-ți de mine Ti-ai pierdut parola?

Parolă pierdută