DNA începe urmărirea penală în cazul angajărilor de la Apele Române

DNA a anunțat începerea urmăririi penale față de șase suspecți. Aceștia sunt acuzați de abuz în serviciu, obținere de foloase necuvenite și complicitate la abuz în serviciu, în cazul angajărilor prin detașare de la Apele Române.

Potrivit procurorilor anticorupție, două persoane, Iancu Simona Elena – chelnerița angajată inginer la Apele Române Iași – și Stelian Mețler – tatăl numărului doi din Apele Române, angajat la Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoșani – au fost angajate mai întâi fictiv la Primăria comunei Vatra Moldoviței pentru a putea fi apoi detașai pe funcțiile de la Apele Române.

Sursa foto: captura YouTube

Alături de cei doi, procurorii DNA au mai început urmărirea penală împotriva primarului din Vatra Moldoviței, a viceprimarului, a secretarului general al comunei și a directorului Administrației Bazinale de Apă (A.B.A) „Prut-Bârlad”.

Comunicat al DNA

În cauza mediatizată prin comunicatul 112/VIII/3 din 11 februarie 2021, referitoare la percheziții efectuate la trei instituții publice situate pe raza județelor Iași și Suceava, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Iași au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de mai mulți suspecți. Obiectul îl face angajarea fictivă a două persoane la primăria comunei Vatra Moldoviței cu scopul de a le detașa, la Administrația Bazinală „Prut-Bârlad”.

Suspecților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală. Aceasta nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată într-un comunicat al Biroulului de Informare și Relații Publice.

Citiți articolul integral, AICI

Sursa articol: g4media.ro

Sursa foto: ziare.com

0 comentarii

Lasă un comentariu

Login

Bine ati venit! Conectați-vă la contul dvs.

Amintește-ți de mine Ti-ai pierdut parola?

Parolă pierdută