Testele rapide opțiune tentantă pentru elevi

Testele rapide par o opțiune tentantă, însă este luată în calcul probabilitatea rezultatului fals pozitiv

Ne interesează, pentru populația generală și pentru copiii care merg la școală, testele rapide. Sunt tentante, dar cu niște limite ce țin, pentru moment, de posibilitatea apariției unor rezultate fals negative„, a declarat marți Prof. Univ. Luminița Smaranda Iancu

Avantajul testelor orofaringiene și celor bazate pe salivă este că sunt foarte ușor de folosit

Aceasta a arătat opțiunile de testare Covid-19 existente în prezent. A accent pe testele noninvazive, pe care Ministerul Educației dorește să le introducă în școli.

Ea a arătat că, testele orofaringiene și cele bazate pe salivă sunt foarte ușor de folosit. Nu același lucru se poate spune și despre cele bazate pe recoltarea secreției nazofaringiene.

Până la 14% dintre testele rapide sunt fals negative.

În acest moment rezultatele negative sunt corecte în proporție de 86-88%, însemnând că până la 14% dintre acestea sunt fals negative. Autoritățile trebuie să stabilească în ce măsură acest lucru este o problemă. Să ofere un cadru legislativ pentru introducerea unor asemenea teste în școli, așa cum s-a întâmplat în multe alte state – ultimul dintre ele fiind, recent, Italia„, a conchis aceasta.

0 comentarii

Lasă un comentariu

Login

Bine ati venit! Conectați-vă la contul dvs.

Amintește-ți de mine Ti-ai pierdut parola?

Parolă pierdută