Mai mulți tineri trimiși în judecată într-un dosar de camătă, șantaj și proxenetism

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 8 de inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, camătă, șantaj, trafic de persoane, proxenetism, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase și deținere de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu.

Inițial au fost retinuti 5 inculpați

Va amintim ca, la data de 15.12.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 5 inculpați. ACestia au fost retinuti pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, camătă, șantaj, trafic de persoane și proxenetism.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2016, mai multe persoane au inițiat și constituit, pe raza județelor Dolj și Argeș, un grup infracțional organizat specializat în acordarea către diverse persoane a unor sume de bani cu titlu de împrumut. Acestia percepeau o dobândă de 20%/lună, în activitate fiind implicați atât liderul, cât și alți 4 membri ai grupării care aveau atribuții în colectarea sumelor de bani ( împrumuturi și dobânzi).


De asemenea, în perioada octombrie – decembrie 2020, o parte dintre suspecți au constrâns o persoană vătămată, prin acte de violență fizică și amenințare, să practice prostituția într-o locație situată pe raza municipiului Pitești, beneficiind în totalitate de sumele de bani obținute de către aceasta.


Autoritatile au efectuat un număr de 17 percheziții domiciliare, pe raza județelor Dolj și Argeș. Au fost ridicate sumele de 64.848 de lei, 64.565 de euro, 6.020 de lire sterline si 4 autoturisme. . Pe langa acestea au mai fost gasite înscrisuri olografe conținând identități de persoane împrumutate si sumele acordate cu împrumut, carduri bancare emise pe numele persoanelor împrumutate împreună cu codurile PIN aferente, precum și acte de identitate ale unora dintre persoanele împrumutate (reținute de către membrii grupării ca și gaj).

0 comentarii

Lasă un comentariu

Login

Bine ati venit! Conectați-vă la contul dvs.

Amintește-ți de mine Ti-ai pierdut parola?

Parolă pierdută