Șeful DSU, Raed Arafat despre starea de alertă

Șeful DSU a declarat, la Digi24, că, momentan, nu s-a luat decizia de a fi ridicată starea de alertă pentru că în România încă nu este o stare de normalitate.

Numărul cazurilor de Covid-19 s-a redus semnificativ, iar marți ,toate județele au trecut în scenariul verde. Raed Arafat explică de ce starea de alertă nu a fost ridicată.

În secunda ridicării stării de alertă înseamnă că suntem într-o stare de normalitate“. Moment din care „nu mai poți aplica anumite măsuri care le aplici sub starea de alertă, sau starea de urgență“.

Spre sfârșitul acestei săptămâni vor fi anumite propuneri de relaxare sau de reluare a unor activități. Rata de pozitivare a testelor, cazurile active și internările în spitale, să fie în trend descendent.

În următoarele două săptămâni, maxim, populația va afla mai mult pe baza discuțiilor de la comitetul interministerial care este la nivelul Guvernului, și bineînțeles de la discuțiile care vor fi și cu experții în domeniu“, a explicat șeful DSU.

Arafat: „Nu trebuie interpretat greșit, că am scăpat“

Raed Arafat a subliniat că, deși România este în scenariul verde, nu trebuie să ne relaxăm și să credem că „am scăpat“. Mai mult, acesta spune că există riscul ca unii să interpreteze că nu mai trebuie să se vaccineze.

Mesajul nu trebuie interpretat greșit, că am scăpat, totul e bine. Acum vedem că toată lumea sună: dar relaxați asta, relaxați asta, gata ne întoarcem la normalitate. Riscul major este ca unii să interpreteze că am scăpat, de ce să ne mai vaccinăm, înseamnă că nu mai trebuie să ne vaccinăm“, a declarat Raed Arafat.

Riscul cel mai important când vedem acest lucru, pentru că sunt date publice, e ca unii să spună: gata, am scăpat, de ce să mă vaccinez? Și acesta ar putea să fie, de fapt, motivul pentru care să ne întoarcem. Să crească și efectul pe care l-am obținut în acest moment să-l pierdem“, a subliniat Arafat.

0 comentarii

Lasă un comentariu

Login

Bine ati venit! Conectați-vă la contul dvs.

Amintește-ți de mine Ti-ai pierdut parola?

Parolă pierdută