Acțiune de combatere a delictelor silvice

O acțiune de combatere a delictelor silvice a fost desfășurată de polițiștii argeșeni în ziua de 13 mai, după cum se arată într-un comunicat al IPJ Argeș.

În ziua de 13 mai a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț au depistat un transport de material lemnos având documentele de însoțire cu valabilitatea expirată.”

Pornind de la acesta, polițiștii au verificat întregul circuit al lemnelor. Au fost aplicate amenzi în valoare totală de 17.000 de lei. De asemenea materialul lemnos a fost confiscat.

În ziua de 13 mai a.c., în jurul orei 12:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț au depistat un bărbat de 42 de ani, din Dragoslavele, care efectua transport de material lemnos cu un autocamion cu remorcă specializate, pe raza localității Albeștii de Muscel, documentul de însoțire al transportului de material lemnos având valabilitatea expirată.

Cantitatea de material lemnos transportată a fost evaluată de un specialist silvic, stabilindu-se că în autocamion și remorcă se aflau, în total, peste 35,5 metri cubi de material lemnos.

În urma celor constatate, conducătorul ansamblului auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 6.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, iar materialul lemnos confiscat a fost predat reprezentanților Ocolului Silvic Câmpulung.

Totodată, din verificări a mai reieșit că emitentul avizului de însoțire, respectiv un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Aninoasa, nu a respectat prevederile legale la emiterea avizului de însoțire, fapt pentru care a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010.”

0 comentarii

Lasă un comentariu

Login

Bine ati venit! Conectați-vă la contul dvs.

Amintește-ți de mine Ti-ai pierdut parola?

Parolă pierdută