Noi modificări pentru elevi

Școlile vor rămâne deschise cel puțin până la 1 aprilie. Elevii claselor a VIII-a vor susține examenul de Evaluare Națională după ce elevii claselor a XII vor susține examenul de Bacalaureat, și nu invers, cum este actuala procedură.

În ceea ce privește examenul de Bacalaureat, acesta rămâne la datele deja stabilite, pentru a nu perturbă și anul universitar, a declarat Sorin Cîmpeanu. Totodată, ministrul spune că nu sunt motive pentru a mai modifica tematica. Programa și tematica pentru Evaluarea Naţională au fost adaptate

„Atâta vreme cât nu modificăm numărul de săptămâni de şcoală, atâta vreme cât am adaptat deja programa de examen specificului acestui an total atipic, atâta vreme cât deja tematică de examen este anunţată şi elevii se pregătesc în acest fel, nu consider că sunt motive pentru a mai modifica această tematică de examen, iar școlile vor rămâne deschise„, a explicat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Potrivit programei actuale probele pentru Evaluarea Națională vor începe pe dată de 07.06.2021 cu înscrierile și se vor termină pe dată de 04.07.2021 cu soluționarea contestațiilor.

Probele pentru examenul de Bacalaureat vor începe pe dată de 31.05.2021 cu înscrierile candidaților și se vor încheia pe dată de 09.07.2021 cu soluționarea contestațiilor.

0 comentarii

Lasă un comentariu

Login

Bine ati venit! Conectați-vă la contul dvs.

Amintește-ți de mine Ti-ai pierdut parola?

Parolă pierdută