Victorie importantă pentru un senator din Argeș

Victorie la comisia juridică pentru victimele violenței domestice! Raportul de admitere pentru brățările electronice a fost adoptat în unanimitate!„, este mesajul postat de Alina Gorghiu pe pagina oficiala de Facebook.

Agresorii vor fi nevoiți să poarte dispozitive de monitorizare GPS. Victimele violenței domestice nu vor mai trebui să trăiască în teamă!

Am depășit încă o etapă semnificativă pentru o legislație sănătoasă în domeniul violenței domestice. Cât de curând, agresorii vor purta brățări electronice care le vor monitoriza mișcările prin GPS. România se va depărta de realitatea ultimilor cinci ani, când între 30-40% din ordinele de protecție emise au fost încălcate. Ceea ce s-a întâmplat azi la Comisia juridică este luminița de la capătul tunelului„, continuă Alina Gorghiu.

Conform statisticilor peste 30% dintre ordinele de protecție emise au fost încălcate. După aprobarea noii legi, odată ce un ordin de protecție a fost emis, acesta nu va mai putea fi încălcat. Legislația de asemenea va fi adaptată încât să nu mai permită acest lucru.

Rămâne doar votul în plenul Camerei pentru a avea în sfârșit o lege care poate aduce o revoluție în sistemul de protecție al victimelor violenței domestice. Victimele violenței domestice nu vor mai trebui să trăiască în teamă! Dacă un ordin de protecție a fost emis, atunci nu va fi încălcat. Și vom avea legislația necesară care să garanteze asta!” a mai precizat aceasta.

Brățările electronic vor schimba radical regulile jocului în domeniul legislației protecției victimelor domestice.

Brăţările electronice vor fi integrate într-o infrastructură naţională, sub numele de Sistemul Informatic de Monitorizare Electronică (SIME). Atunci când se emite un ordin de protecție, persoana supravegheată va primi o brăţară electronică care îi va monitoriza mișcările prin GPS. Dacă va depăși limita impusă prin ordin, sistemul va emite o alertă direct către secţiile de poliţie, pentru ca intervenția să fie cât mai rapidă. Și victima va avea asupra sa o brățară electronică, pentru ca Poliția să o poată găsi și alerta.

Brățările electronic vor schimba radical regulile jocului în domeniul legislației protecției victimelor domestice. Aștept cu nerăbdare votul în plenul Camerei. Cu toții merităm o viață sigură și demnă acasă.„, a conchis acesta.

Sursa foto: Facebook

0 comentarii

Lasă un comentariu

Login

Bine ati venit! Conectați-vă la contul dvs.

Amintește-ți de mine Ti-ai pierdut parola?

Parolă pierdută