Dan Stănescu a primit mandat de arestare

Dan Stănescu a intrat în atenția autorităților. În urma unor percheziții efectuate de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, cel cunoscut sub numele de „regele romilor”, a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Sub acuzare, împreună cu acesta, au mai fost puși și fratele și fiul său.

Descinderile au vizat societăți comerciale aflate pe raza județelor Argeș, Olt și Vâlcea, dar și unele locuințe ale unor persoane banuite că ar avea legături cu suspecții. Din cercetări reise că, în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, administratorii societăților comerciale din județul Argeș, profitând de prevederile legislative în contextul pandemiei (O.U.G. 92/2020), ar fi recrutat 68 de persoane, pe numele cărora ar fi încheiat contracte individuale de muncă în mod fictiv, fără ca acestea să desfășoare activități. Scopul a fost de a obține subvenții, pe care le-ar fi folosit în interes propriu. Firmele sunt deținute de către Dan Stănescu și apropiați ai acestuia. 68 de martori urmând a fi conduși la sediul poliției pentru declarații.

Suspecții sunt acuzați de fals, uz de fals și fals în înscrisuri oficiale. Din primele informații reise că prejudiciul este de 400.000 lei.

Mai multe detalii despre acest subiect aici

0 comentarii

Lasă un comentariu

Login

Bine ati venit! Conectați-vă la contul dvs.

Amintește-ți de mine Ti-ai pierdut parola?

Parolă pierdută