Starea de alertă va fi prelungită din nou

Starea de alertă va fi prelungită, de mâine din nou, în România. Conform celor spuse de către premierul Citu, urmează să se ia o decizie privind restricțiile pentru Paștele Ortodox.

Premierul Florin Citu a anunțat că Executivul va aproba, într-o ședința joi, o hotărâre pentru prelungirea stării de alertă. Tot atunci va fi luată și o decizie cu privire la noaptea de Înviere. Nu se stie încă dacă va fi schimbată ora 2.00 dimineață pentru Paștele ortodox prevăzută în decizia inițială a CNSU.


„Mâine este decizia, hotărârea de Guvern, pentru a prelungi starea de alertă. În hotărârea precedentă, știți foarte bine, că era până la ora 2.00 dimineață. Vom vedea pentru mâine dacă se schimbă ceva sau nu, în acest moment noi nu am luat o decizie, vom lua o decizie mâine”, a spus Florin Citu, întrebat la finalul ședinței Guvernului ce vor face autoritățile cu privire la solicitarea Bisericii Ortodoxe că restricțiile de circulație să fie ridicate în noaptea de Înviere.

Conform deciziei CNSU aprobate de Guvern pe 25 martie, este permisă circulația persoanele în intervalul orar 20.00 – 02.00 pentru a participa la slujbele religioase în Noaptea de Înviere. Aceeași măsură a fost aplicată și pentru Paștele catolic.

0 comentarii

Lasă un comentariu

Login

Bine ati venit! Conectați-vă la contul dvs.

Amintește-ți de mine Ti-ai pierdut parola?

Parolă pierdută