Cine merge la școală și cine nu

Prezența fizică la școală în funcție de rata de infectare este clasată în două scenarii.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că in localitățile unde rata de infectare este sub 1 la mia de locuitori, toți copiii merg la școală.

În cazul în care incidența este mai mare de 1 la mia de locuitori intervine alt scenariu

Astfel, dacă cifra depășește 1 la mia de locuitori, se duc fizic la școală doar copiii de grădiniță, cei din clasele primare (I-IV) și clasa pregătitoare.

Miercuri, 5 mai, revin la școală toți elevii, cu excepția elevilor din clasele terminale. Am redus numărul de scenarii la două: pragul de 1 la mie rată de infectare face diferența între scenariul verde, în care toți elevii vin la școală, de la grădiniță până la învățământ liceal, cu prezență fizică, 1731 de localități.

Iar în scenariul 2: rata de infectare de peste 1 la mie, situație în care se gasesc 1450 de localități. În acest scenariu vor veni la școală cu prezență fizică, miercuri, 5 mai, copiii din grădinițe, elevii din clasele I – IV, plus clasa pregatitoare„, a declarat Sorin Cimpeanu.

Există însă anumite excepții de la această regulă

Ministrul Educației a anunțat și că vor exista două categorii de elevi care vor merge la școală indiferent de rata de infectare.

Elevii din învățământul special și cei care sunt în clasele terminale.

Vor veni la școală, indiferent de clasă și de scenariu toți cei 27.750 de elevi din învățământul special. Este vorba de elevi care au nevoie de stimulare psihomotrică, polisenzorială, de servicii de logopedie, de kinetoterapie, de lucruri care nu pot fi asigurate nici online și nici acasă. Aceștia vor reveni în data de 5 mai„, a anunțat Sorin Cîmpeanu.

0 comentarii

Lasă un comentariu

Login

Bine ati venit! Conectați-vă la contul dvs.

Amintește-ți de mine Ti-ai pierdut parola?

Parolă pierdută