Noi schimbări în structura anului şcolar

Structura anului şcolar a fost publicată în Monitorul Oficial. Numărul săptămânilor de cursuri se reduce de la 34 la 33 de săptămâni. Elevii din învăţământul profesional şi tehnic vor avea 36 de săptămâni, în loc de 37 ca până acum.

În perioada vacanțelor se pot organiza activități educative la grădiniță, cu prezență fizică, dar şi activități remediale, cu prezența fizică, pentru  elevii de clasa a VIII-a și pentru elevii de la liceu, în toate localitățile până la indicele 6/1.000 de locuitori, cu acordul DSP 

Așa va arăta noua structură:

Semestrul al II-lea are 16 săptămâni, față de 17 cât avea inițial, și anul școlar pentru elevi se încheie pe 25 iunie.Pentru grupele de grădiniță și toate celelalte clase (mai putin cele din an terminal) anul școlar are o vacanță de o lună în perioada 2 aprilie – 4 mai și cursuri în perioada 5 mai – 25 iunie.

Elevii de clasa a VIII-a au două vacanțe de Paște. Prima va fi între 2-11 aprilie și a doua între 30 aprilie – 9 mai. Între aceste perioade aceștia fac cursuri în sistem online. Apoi revin fizic la cursuri între 10 mai și 11 iunie. Pe 11 iunie aceștia iau din nou vacanță, iar pe 22 iunie încep probele scrise de la Evaluarea națională 2021.

Pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a, structura anului şcolar este asemănătoare . Ei au două vacanțe de Paște: între 2-11 aprilie și între 30 aprilie – 9 mai.  Între aceste perioade și ei fac cursuri în sistem online,  după care revin fizic la cursuri între 10 mai și 4 iunie.Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni, respectiv 2 aprilie – 4 mai, însă și cursurile școlare se vor prelungi, în vară, cu două săptămâni, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Școala se prelungește cu două săptămâni

„Ne uităm cu toții la evoluția epidemiologică. Din păcate nu este foarte greu de intuit că vom avea un vârf al ratei de infectare în luna aprilie. Dacă vom avea un vârf al ratei de infectare, este ușor de anticipat că nu vor fi multe locuri deschise. Școala se prelungește cu două săptămâni, vacanța, de asemenea, se prelungește cu două săptămâni. În luna aprilie aveam oricum vacanța de Paște catolic și vacanța de Paște ortodox.

Aceste două săptămâni de vacanță ar fi putut să fie două săptămâni de învățământ online. Dacă ar fi fost învățământ online, atâta vreme cât toată lumea e supărată pe învățământul online pentru că unii nu au tablete, alții nu au acces la internet, alții nu au profesori pregătiți, alții nu au profesori disponibili, această perioadă de învățămân online ar putea fi înlocuită cu prezența fizică. Punem în balanță aceste două variante.

Mai multe declarații găsiți aici

0 comentarii

Lasă un comentariu

Login

Bine ati venit! Conectați-vă la contul dvs.

Amintește-ți de mine Ti-ai pierdut parola?

Parolă pierdută