Medicii de familie vor administra vaccin anti Covid-19

Medicii de familie vor administra vaccin anti Covid-19 în anumite condiții

Din 4 mai, vaccinarea anti COVID-19 se va putea face și în cabinetele medicilor de familie. Participă  doar medicii de familie care și-au exprimat dorința de a se implica în campania de imunizare.

Persoanele cu vârsta peste 65 de ani au prioritate

Persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cei cu boli cronice și alte persoane din listele medicilor de familie care își exprimă dorința de a se vaccina vor fi catagrafiate de medicii de familie. Aceștia vor putea programa la vaccinare cel mult 10 persoane pe zi.


Personalul din cabinet va fi cel care va introduce datele persoanelor vaccinate imediat după imunizare în RENV. Se va urmări timp de 15 minute starea de sănătate a pacientului. De asemenea, medicii de familie vor raporta reacțiile adverse și vor stabili data celei de-a doua doze urmând să o comunice pacientului.

AstraZeneca va fi unul dintre principalele seruri folosite de către medicii de familie

Serul folosit pentru imunizarea pacienților va fi vaccinul AstraZeneca. Alături de acesta, mai sunt alte vaccinuri admise, cu condiția să îndeplinească normele specifice de păstrare.

Potrivit Ziare.com, există un document emis de Comitetul Național de Coordonare a Activităților Privind Vaccinarea împotriva SARS-COV-2 (CNCAV). Un medic de familie va beneficia de 10 doze de vaccin pe zi, pentru cinci zile lucrătoare pe săptămână.

Dozele vor fi repartizate medicilor de familie de către DSP

Direcția de Sănătate Publică Județeană va fi cea care va solicita, dozele necesare pentru medicii de familie. Numărul necesar de doze va fi distribuit către medicii de familie de două ori pe luna, cu respectarea normelor de siguranță în vigoare.
Tot sub incidența DSP va intră și monitorizarea consumării vaccinurilor. Aceștia vor dispune sistarea livrărilor către medicii de familie care nu au consumat vaccinul repartizat.

Foto descriptiv

Sursa foto: Google

0 comentarii

Lasă un comentariu

Login

Bine ati venit! Conectați-vă la contul dvs.

Amintește-ți de mine Ti-ai pierdut parola?

Parolă pierdută