Campania de vaccinare în cabinelete medicilor de familie

Campania de vaccinare în cabinelete medicilor de familie va începe în data de 4 mai, anunță Valeriu Gheorghiță. Potrivit acestuia, aproximativ o treime dintre medicii de familie vor se vor implica in campania de vaccinare.


Medicii de familie vor începe să vaccineze pe 4 mai. Toată infrastructura logistică este deja stabilită. Medicii de familie au fost identificați. Vorbim de circa 3.080 de medici de familie, aproximativ o treime Sunt circa 10.700 de medici la nivel național în contract cu CNAS. Mare parte dintre medicii de familie sunt implicați în centrele de vaccinare care deja funcționează.

Este foarte dificil să vaccinezi și în cabinetul propriu, să fii și în centrele de vaccinare fixe, să ai grijă și de ceilalți pacienți pe care îi ai în lista și în îngrijire, să asiguri asistență medicală primară. Este un efort deosebit„, a declarat Valeriu Gheorghiță, joi seară, la Digi 24.

Autoritățile sunt surprinse de procentul mic al medicilor de familie care s-au înscris în acest program

Sigur că la început ai o reticență, pentru că nu știi despre ce e vorba. Sunt flacoane multidoză, există acest risc să irosești doze. Noi le-am transmis colegilor că nu e nicio problema dacă din 10 doze vei folosi doar 9 și o doză se irosește. Sigur că printr-o planificare a dozelor putem reduce acest risc de irosire a dozelor. Acesta nu este un motiv să nu demarăm vaccinarea„, a adăugat el.

În cabinetele medicilor de familie vor fi utilizate trei seruri, respectiv Moderna, Johnson&Johnson și, într-o proporție redusă, AstraZeneca.

Avem mai multe opțiuni, sunt trei opțiuni pe masă: vaccinul de la compania AstraZeneca, vaccinul de la Johnson&Johnson și vaccinul de la compania Moderna, însă vom demara foarte probabil cu vaccin de la Johnson&Johnson și vaccin de la Moderna.

Vaccin de la AstraZeneca atâta timp cât vom avea medici de familie care vor solicită și acest tip de vaccin îl vom da. Nu vrem să insistăm în momentul de față, să distribuim să începem cu vaccinul de la AstraZeneca pentru care în momentul acesta nu există o dorința foarte mare. îmi doresc că acest demers să fie unul de succes și nu să batem pasul pe loc„, a conchis acesta.

0 comentarii

Lasă un comentariu

Login

Bine ati venit! Conectați-vă la contul dvs.

Amintește-ți de mine Ti-ai pierdut parola?

Parolă pierdută