Starea de alertă prelungită încă o lună

Starea de alertă a fost prelungită cu încă o lună. Raed Arafat a vorbit în cadrul ședinței CNSU despre noile măsuri și proiecte.

„A avut loc ședința CNSU, urmată de ședința de Guvern pentru aprobarea stării de alertă pentru încă o lună, începând cu data de 13 mai”, a anunțat, Raed Arafat, după ședința de Guvern.

Potrivit acestuia, principalele noutăți sunt:

Permiterea circulației persoanelor în 13 mai 2021, între orele 02:00-05:00 dimineața pentru Ramadan.

Este eliminată restricția legata de domiciliu privind participarea la pelerinaje religioase sau procesiuni.

De asemenea, șeful DSU a precizat că se ia in calcul participarea spectatorilor la competițiile sportive, ca evenimente test sau pilot, pe baza propunerilor MTS și cu avizul MS.

„Participarea permisă pentru persoanele vaccinate, cele care prezintă rezultatul unui test PCR nu mai vechi de 72 de ore. În timpul ședinței s-a mai adăugat si testul antigen nu mai vechi de 24 de ore cu condiția prezentării unui certificat, emis de cineva autorizat. Condițiile se stabiliesc prin ordion comun MTS – MS”, a mai precizat Raed Arafat.

Acesta s-a mai referit și la activiatea la cinema, concerte, teatre, cu participarea publicului peste 50%, doar ca evenimente test sau pilot.

„Până pe 1 iunie se mai fac analize de Comitetul Interministerial și pentru măsurile de 1 iunie sau după 1 iunie se revine până atunci cu alte acte”, a mai precizat Arafat.

„Competițiile sportive se pot desfășura pe teritoriul României ca evenimente test/pilot, cu aprobarea CNSU, pe baza propunerii Ministerului Sportului.

Participarea va fi permisă doar pentru cei vaccinati sau pentru cei care se află în zilele 15-90 ulterioare confirmării cu Covid, sau în cazul prezentării unui test PCR efectuat cu 72 de ore înainte. S-a mai adăugat, la solicitarea Ministerului Sănătății, și testul antigen efectuat de cineva autorizat, cu 24 de ore înainte” a conchis acesta.

0 comentarii

Lasă un comentariu

Login

Bine ati venit! Conectați-vă la contul dvs.

Amintește-ți de mine Ti-ai pierdut parola?

Parolă pierdută