Lucrările pe tronsonul Sibiu Pitești în ture de noapte

Lucrări în forță pe primul sector de autostradă care ar urma să străbată Valea Oltului – circa 13 km de autostradă. Două noduri rutiere și două viaducte ample ar urma să aducă autostrada de la Sibiu până la Boița, la intrarea în defileul Oltului.

Constructorii au în plan chiar și lucrul în 3 schimburi

Primul lot al Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești ar trebui să fie gata abia în 2023, dar lucrările sunt în prezent în stadiu avansat. Constructorul ia în calcul chiar și ture de noapte pentru a finaliza lucrările.

Vorbim de pe axul 50 al Podului (una dintre axele principale) unde lucrările sunt realizate în prezent. Este una dintre axele care va susține execuția în consolă echilibrată a podului.

Folosim un sistem de cărucioare și se va betona tot podul din secțiuni de 4 sau 5 metri, înaintându-se simetric de pe fiecare cap de pilon. În axul 40 care este în spatele nostru în partea dreaptă pe calea spre Pitești avem capul de pilă care este finalizat„, subliniază Bogdan Alexandru.

Sursa foto hotnews.ro

Astăzi am început montarea structurii metalice care va susține acest cărucior. Vor fi, de fapt, două cărucioare (fiecare va betona o parte a podului pentru a nu risca un debalans). După fiecare betonare trosoanele în sine vor fi tensionate ca să țină tot podul la un loc. Ritmul de betonare în această tehnologie este în general de un tronson tunat la fiecare 7 zile.

Există 27 de structuri pe acest tronson de autostradă definite ca poduri și încă 24 de structuri mai mici. Acestea sunt fabricate pentru trecerea animalelor și permeabilitatea în transversala autostrăzii (așa numitele ecoducte)”, a explicat inginerul Bogdan Alexandru.

Citiți articolul integral, AICI

Sursă articol hotnews.ro

0 comentarii

Lasă un comentariu

Login

Bine ati venit! Conectați-vă la contul dvs.

Amintește-ți de mine Ti-ai pierdut parola?

Parolă pierdută