Condamnarea lui Dani Mocanu la șase luni de închisoare

Condamnarea la șase luni de închisoare cu executare pentru manelistul Dani Mocanu venită în urma unui dosar în care este acuzat că a lansat videoclipul piesei „Curwa” pe canalul YouTube în care incita la ură împotriva femeilor, a venit, de fapt, ca urmare a unui dosar mai vechi.

Pentru versurile piesei incriminate manelistul „a fost condamnat „doar” la o amendă penală de 15.000 lei, nu la șase luni de închisoare.

Sursa foto: captura video YouTube

Avocatul Toni Neacșu, fost membru în CSM, explică detaliat subiectul. Pentru versurile piesei incriminate manelistul „a fost condamnat „doar” la o amendă penală de 15.000 lei.”

Pentru versurile acestei piese (care din punct de vedere juridic constituie infracțiunea de incitare la ură și discriminare – art. 369 cod penal, iar din punct de vedere artistic o mizerie, dar desigur în aprecierea mea personală) artistul a fost condamnat „doar” la o amendă penală de 15.000 lei”, a explicat avocatul Toni Neacșu.

Potrivit acestuia, „Judecătoria Pitești i-a dat spre executare efectivă în penitenciar pedeapsa de 6 luni închisoare pentru că nu putea să facă altfel”.

„Dani Mocanu a încălcat condițiile amânării aplicării unei pedepse de 6 luni închisoare la care a fost condamnat definitiv. În 2017 (d.p. nr. 677/28.06.2017 a CA Pitești) pentru conducerea unui autoturism cu permisul suspendat.

În acel dosar cântărețul și-a recunoscut fapta. Deși a fost condamnat la închisoare instanța a fost blândă și a dispus amânarea aplicării pedepsei (adică neexecutarea ei).

În termenul de încercare de 2 ani acesta nu trebuia să mai săvârșească nici o infracțiune.

Ironic este că Dani Mocanu mai avea doar 2 luni din termenul de încercare. Dacă lansa melodia cu pricina în iunie în loc de aprilie 2019 mergea albit în fața judecătorului”, a mai apreciat avocatul.

Citiți articolul integral, AICI

Sursa: hotnews.ro

0 comentarii

Lasă un comentariu

Login

Bine ati venit! Conectați-vă la contul dvs.

Amintește-ți de mine Ti-ai pierdut parola?

Parolă pierdută