Vânzarea de animale vii, interzisă

Vânzarea de animale vii în piețele tradiționale și piețele umede poate fi interzisă. Organizația Mondială a Sănătății cere interzicerea totală a pentru a opri posibilele apariții viitoare de boli precum Covid-19, conform ziare.com

OMS a cerut tuturor guvernelor să suspende comerțul cu animale vii prinse în sălbăticie, mai ales cu mamifere. Măsura urmărește să reducă riscurile asupra sănătății publice.

„Animalele, în special animalele sălbatice, sunt sursă a mai mult de 70% din noile boli infecțioase care apar la oameni. Multe cauzate de virusuri noi trasnimise de acestea. Mamiferele sălbatice, în special, sunt o sursă importantă de astfel de riscuri”, a transmis Organizația Mondială a Sănătății într-un comunicat.

Anterior, OMS ceruse condiții mai bune pentru animalele care sunt vândute în astfel de piețe. OMS avertiza că închiderea lor completă ar putea duce la perturbări în comerțul de hrană și, implicit, la o criză alimentară.

Experții OMS și-au schimbat acum opinia. Acestia au ajuns la concluzia că este nevoie de interzicerea totală a acestor practici. Un studiu efectuat în comun cu specialiști din China a arătat că așa-zisele „piețe umede” sunt, cel mai probabil, locul de apariție al coronavirusului.

0 comentarii

Lasă un comentariu

Login

Bine ati venit! Conectați-vă la contul dvs.

Amintește-ți de mine Ti-ai pierdut parola?

Parolă pierdută