TikTok ținta unui proces privind utilizarea datelor

Conform BBC, a fost depusă o plângere în instanță împotriva platformei TikTok. Este semnalat faptul că platforma colectează și utilizează datele copiilor într-un mod nepotrivit

Reclamația a fost depusă în numele a milioane de copii din Marea Britanie și Uniunea Europeană care au folosit aplicația.

Foto NewsWeek

In cazul unui verdict favorabil, copiii afectați ar putea primi despăgubiri de mii de euro fiecare.

Aplicația colectează date personale ale copiilor – numere de telefon, videoclipuri, locație exactă și date biometrice – fără transparență, fără consimțământul necesar cerut de lege și fără ca minorii sau părinții să știe ce se face cu aceste informații, potrivit plângerii.

Reclamația este lansată în numele tuturor copiilor care au folosit TikTok începând cu 25 mai 2018. Aceasta vizează toți utilizatorii, indiferent dacă au un cont pe aplicație sau de setările de confidențialitate pe care le-au ales. 

TikTok anunță că plângerea este nefondată și că va lupta împotriva acesteia.

Confidențialitatea și siguranță sunt priorități de top pentru TikTok și avem politici, procese și tehnologii solide pentru a-i proteja pe toți utilizatorii, în special pe adolescenți. Credem că revendicările nu au temei și intenționăm să ne apărăm energic„, spun dezvoltatorii aplicației

0 comentarii

Lasă un comentariu

Login

Bine ati venit! Conectați-vă la contul dvs.

Amintește-ți de mine Ti-ai pierdut parola?

Parolă pierdută