Grupul Renault înregistrează pierderi semnificative

Grupul Renault a raportat joi o scădere de 1,1% a veniturilor, până la 10 miliarde de euro, în primul trimestru, în ciuda faptului că numărul total de vehicule vândute a crescut, la nivel global cu 1,1%, a informat proprietarul Dacia într-un comunicat de presă.


Grupul Renault a vândut 433.662 de vehicule în primul trimestru din 2021, în creștere cu 1,3% comparativ cu primul trimestru din 2020. În Europa, vânzările de versiuni electrice ale automobilelor marca Renault au reprezentat 23% dintre înmatriculări.

În Rusia, noul Duster a început să fie comercializat în luna martie și a avut un debut în forță.


Marca Dacia a înregistrat o creștere de 10,2%. Aceasta creștere se datorează succesului noului Sandero și a performanțelor bune de vânzări pentru Duster. Noul automobil electric Dacia Spring promite să fie un succes, având în vedere numărul pre-comenzilor„, a informat grupul auto francez într-un comunicat de presă.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999 și relansată în 2004 cu modelul Logan. Ulterior, Dacia a devenit un important pe piața auto europeană

Anul trecut, Grupul Renault, proprietarul Dacia, a raportat pierderi record de opt milliarde de euro. Veniturile grupului au scăzut cu 21,7%, până la 43,474 miliarde de dolari. Numărul de autovehicule vândute a scăzut cu 21,3% până la 2,95 milioane unități.

0 comentarii

Lasă un comentariu

Login

Bine ati venit! Conectați-vă la contul dvs.

Amintește-ți de mine Ti-ai pierdut parola?

Parolă pierdută